11:00

Varbergs GIF

Referat: Hyltebruks IF - Varbergs GIF

Det var en något decimerad trupp på 9 spelare varav flera förkylda som idag satte av mot Hyltebruk denna soliga septemberförmiddag. Känslan var att vi i vanliga fall skulle ha en stor chans att komma hem med 3 p fast skulle vi orka idag...?

Vi inledde matchen mycket starkt och tog direkt kommandot. Vi vårdade bollen fint och kom ganska snabbt till ett fint anfall där vi med några snabba passningar kommer till skott. Vår mittmitt är snabbast på returen och kan sätta in 1-0 bakom hyltemålvakten. Vi fortsatte ligga på och skapade chanser och Hylte hade svårt att få till något eget spel. I ett anfall från högerkanten hittade vi in i mitten och vi kunde skjuta in ett fint distansskott till 2-0 ledning. 20 minuter in i halvleken får en hyltespelare till ett långskott som går över vårt försvar och Isak till en reducering. Mot slutet av halvleken får Hylte en straff där det döms att vår spelare fått bollen på handen vid en undanrensning, att den tog i ansiktet var klat och tydligt men han kanske hade handen där oxå... Hur som helst drar de straffen över mål och vi går till halvleksvila med ledning 2-1.

Killarna får en chans att pusta ut och det märks att det är ganska jobbigt för dem. Vi försöker peppa varandra att hänga i och fortsätta markera ut deras anfall vilket vi lyckats fint med i första.

Andra halvlek inleds med en offensiv från Hylte där de till slut lyckas få in bollen och det är kvitterat. Vi hänger dock inte med huvudena för det utan fortsätter spela bra. I mitten av andra halvlek gör vi ett av årets snyggaste spelmål. Efter ett uppspel på vänsterkanten slås ett inlägg mot vår topp som sett att vår högermitt står omarkerad. Han lyckas nickskarva den till vår högermitt som tar ner bollen och placerar den kyligt intill målvaktens vänstra stolpe.

Vid en situation intill vår bänk där vi är på väg upp i anfall går bolle öven sidlinjen och vi vinkar röd boll. Laget flyttar upp men domaren vinkar blå trots våra protester. De kan snabbt kasta till en framrusande hyltespelare och sätta in kvitteringen.
SURT! Och det var vårt inksast.

Några minuter senare kommer hylte i ett anfall där Isak tar bollen och har den under hansken. En hyltepelarekommer då och sparkar på både bollen och Isaks hand och gör mål till ledning för Hylte för första gången i matchen. Var framme och pratade med domaren och undrade om man får göra så, men han tyckte inte Isak hade bollen...
SURT - SURT!

Efter ytterligare ett par minuter spelar Hylte upp bollen i mitten varvid spelaren klart och tydligt får med bollen via handen vilket flera av våra spelare också säger. Han lyckas vända upp och komma fri och sätta 5-3.
SURT - SURT - SURT!

Nu är det ett par minuter kvar och vi försöker ligga på och får också iväg ett par skott. Vi kommer såklart lite högt i anfall i jakt på reducering och Hylte kan kontra in 6-3 vilket också blev slutresultatet.

För att summera var vi bäst i 45 minuter. Vi ledde i 45 minuter! Orken och "otur" med vissa beslut... satte stopp för 3p idag. Killarna kämpade stenhårt och det var bara sista kvarten som vi helt enkelt inte orkade springa ifatt de äldre motståndarna. 3-3 hade varit ett rättvist resultat men som i de flesta sporter, rättvisan segrar inte alltid utan det gäller att ha marginalerna på sin sida.

Två matcher kvar i P12. Vi sätter fokus på 6 p i dessa men hur det än går har vi lärt oss massor inför kommande säsong.

Bra jobbat idag grabbar och tack till våra supportrar!